Hozzávalók
Érett Füge (amennyihez hozzá jutunk)
Egy kis kanál hegynyi fahéj és keksz fűszer keverék (ez kb 1 kg hámozatlan mennyiséghez tettem)
Elkészítése
Az elkészítése nagyon egyszerű mert semmi nem kell hozzá a gyümölcsön és a kis fűszeren kívül, ezért nem írok mennyiségeket, amennyi gyümölcsünk van. 🙂
Pucoljuk meg a fügét vágjuk 2 felé és tegyük fel egy lábasban kb 20 ml vízzel főni. ( a vízre azért van szükség hogy ne kapjon le addig míg ki ereszti a saját levét.) Szórjuk rá az ici pici fahéjat és keksz fűszer keveréket.
Főzzük kb 20-30 percet és mikor már majdnem kész akkor egy botmixerrel át turmixoljuk, hogy teljesen egyenletes legyen az állaga. Majd még 2 percet forraljuk és sterilizált kis üvegekbe töltjük. Ha rá zártuk a tetejét pár másodpercre fejjel lefelé fordítjuk, majd ezután mehet a száraz dunsztolási helyére. Ez nem más, csak hogy jó alaposan be takargatjuk, hogy minél lassabban hűljön ki. Ha teljesen kihűlt kb 1 nap, mehet a polcra a helyére. 🙂
Ebbe a lekvárba nem tettem semmi édesítést, mert szerintem az érett Füge elég édes cukor nélkül is.
Így szerintem a babák is nyugodtan ehetik, ételeiket feldobhatjuk ezzel a finomsággal. De ha sütünk valamit nekik ezzel is édesíthetjük a süteményt, anélkül hogy cukrot tennénk bele.
Próbáljátok ki ti is nagyon finom 🙂
Érdemes körbenézni a weboldalon is https://szilvamag.com/ egyéb inspirációkért a családnak és a babáknak, ha tetszik az oldal kövessétek, vagy a Facebook oldalt is követhetitek, Like-olhatjátok itt https://www.facebook.com/szilvamag.szilva/?ref=page_internal
Visszajelzés: Sült gyümölcsök quinoával – SzilvaMag
Visszajelzés: Sült gyümölcsök quinoával | SzilvaMag & Plum Handmade