Hozzávalók
Pác
6 szelet csirkemell
4 ek joghurt
1 ek mustár
1 ek sűrített paradicsom
1 ek olívaolaj
1/2-1 gerezd fokhagyma ki mennyire szereti intenzíven
2 ágacska friss kakukkfű
1 ágacska friss rozmaring
Só, bors ízlés szerint
Körethez
1/2 sütőtök (közepes méretű)
1/2 kg Édesburgonya
Kb 2 ek olívaolaj
2-3 ágacska friss kakukkfű
1 ágacska friss rozmaring
Só, bors ízlés szerint
50 g zöldborsó
50 g kuszkusz
100 g víz
Só, bors, ízlés szerint
Elkészítés
A pác hozzávalóit alaposan összekeverem egy bögrében. Előveszek egy uzsis zacsit és teszek az aljára egy teáskanálnyit a pácból, erre mehet rá az első szelet húsi, majd erre is teszek egy teáskanálnyi pácot és alaposan elkenem a csirkemellen, majd sorba a többi húsit így halmozom egymásra. A végén a maradék pácot ráöntöm a húsra, összecsomózom a zacskót, és jó alaposan kívülről átmaszírozom a zacsit, hogy mindenhol egyenletesen legyen a pác. Egy éjszakára beteszem a hűtőbe, de szerintem 2-3 óra legalább kell neki.
Másnap előkészítettem a köretet, megpucoltam a sütőtököt én most az Édesburgonyát nem pucoltam, csak jó alaposan le mostam a héját, hogy ne maradjon rajta föld, mert ezek pici kis apró Baby krumplik voltak az első termesünk az erkélyen :-). De persze az Édesburgonyát is megpucolhatjuk, ha szeretnénk, de nem feltétlen kell ha nagyon szépet kapunk.
Összevágtam ízlés szerinti méretre, most nagyobbakra vágtam kicsit, megszórtam a fűszerekkel ráfújtam az olívaolajat alaposan összekevertem és betettem 40 percre a sütőbe 180 fokra.
Kb. 15 perccel mielőtt lejár a sütő, kimértem egy tálba a kuszkuszt megfűszereztem, egy lábasban felforraltam hozzá a vizet a zöldborsóval és amikor 2 percet forrt ráöntöttem a kuszkuszra az egészet, lefedtem néhyány percre 5-7 perc és kész is.
Ezalatt egy kis olívaolajal kifújt serpenyőbe teszem a pácolt húsikat és szép aranybarbára sütőm mindkét oldalukat.
Mire ez is elkészül, a sütőben is kész a köret, a kuszkusz is elkészül, így gyorsan tálalhatjuk is. 🙂
Ez egy remek vasárnapi ebéd lehet a családnak!
De mivel nem túl bonyolult én hétköznap is el szoktam készíteni a húsit, mivel a hűtőben simán eláll 2-3 napig, így csak ki kapok 1-2 szeletet belőle, amennyi elfogy és akár minden nap más körettel is ehetem. Így nem lesz unalmas se, hogy ugyanazt eszem, de még is gyorsan kész az étel és nem kellett gondolkozni, hogy mi is legyen.
De akár tortillába is összevághatjuk a kisült húst és jó sok zöldséggel ehetjük! 😉
Én ezt az ételt az egészséges reform kategóriába sorolnám, mert szerintem nincs benne semmi egészségtelen, sőt azt is megkockáztatnám, hogy egyszer egyszer fogyókúra alatt is bátran ehetjük, minden van benne amire a szervezetnek szükséges, és ne éheztessük magunkat, hogy később se akarjunk fel falni mindent!
Szóval készítsétek el 🙂 jó étvágyat hozzá!
Érdemes körbenézni a weboldalon is https://szilvamag.com/ egyéb inspirációkért a családnak és a babáknak, ha tetszik az oldal kövessétek, vagy a Facebook oldalt is követhetitek, Like-olhatjátok itt https://www.facebook.com/szilvamag.szilva/?ref=page_internal, de ha szeretnétek egy szuper csapathoz is csatlakozni a Facebook csoportban is sok szeretettel várunk mindenkit, ezt itt találhatjátok https://www.facebook.com/groups/616463738564731/ .
Hozzászóláshoz be kell jelentkezni!