Füge püré

Szükségünk lesz

Egy jó turmixgépre
Egy – két jégkocka tartóra
Most ép szép érett fügére (nekem most a zöld fajtából volt)
Egy uzsonnás zacskóra

Az elkészítése rend kívül egyszerű

Pucoljuk meg a fügét vágjuk 2 felé és tegyük a turmixgépbe, és turmixoljuk össze. Szerencsére ezt nem kell hígítani mert elég híg lesz.

Ha kész szilikon lapáttal kaparjuk ki az egészet az uzsonnás zacsiba, csomozzuk meg a tetejét és az egyik csücskét vágjuk ki, és szépen nyomkodjuk a jégkocka tartó mélyedéseibe. Esetleg kézzel még a tetejét elegyengethetjük. Óvatosan lefedjük mondjuk egy kis folpakkal vagy egy másik zacsiba becsusztatjuk és vízszintes felületre mehet a fagyasztóba pár órára.

Ha megfagyott egy uzsis zacsit vagy valamilyen tárolót fel címkézünk hogy mit teszünk bele, mikor készült és gyorsan kivesszük a jégkocka tartóból, és áthelyezzük a végleges helyére. Mehet is vissza a fagyasztóba.

A jégkockatartót pedig használhatjuk a következő ételéhez…

Ez a módszer nagyon jó akkor, ha a baba még pici és nem eszik még nagy mennyiségeket, így kedvünkre variálhatjuk az ételeit az elrakott gyümölcs és zöldség pürékből.

Vagy ha szeretnénk idény zöldség gyümölcsöt eltenni számára, hogy később a kész ételeket ki tudjuk egészíteni velük vagy szeretnénk változatossá tenni egy -egy ritkább fajtával, mint például ez a Füge.
Érdemes körbenézni a weboldalon is https://szilvamag.com/ egyéb inspirációkért a családnak és a babáknak, ha tetszik az oldal kövessétek, vagy a Facebook oldalt is követhetitek, Like-olhatjátok itt https://www.facebook.com/szilvamag.szilva/?ref=page_internal, de ha szeretnétek egy szuper csapathoz is csatlakozni a Facebook csoportban is sok szeretettel várunk mindenkit, ezt itt találhatjátok https://www.facebook.com/groups/616463738564731/ .

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.