Fodros kel édesburgonyával almával és csirkemellel

Mára egy egyszerűbb zöldség pürét hoztam nektek húsival. A fodros kel miatt 10 hó környékén ajánlom. Az alap anyagokat tekintve viszont, amilyen egyszerű, olyan egészséges is, főként az édesburgonyának és a fodros kelnek köszönhetően…

Hozzávalók

1 közepes Édesburgonya
1 szép alma
50 g fodros kel
100 g Csirkemell

Elkészítése

◦ Megpucoljuk az édesburgonyát és az almát. Felkockázzuk őket, nem kell túl apróra. Pároló edénybe tesszük őket a kockára vágott csirkemellel majd megpároljuk kb. 20-25 perc alatt vagy amíg az Édesburgonya meg nem főtt.

◦ Nagyjából a párolás fél idejében hozzá tesszük a fodros kelt is és kb 12 percet ezt is pároljuk.

◦ Ha elkészültek átöntjük őket a turmixgépbe, alaposan össze turmixoljuk és kész is. 🙂

Ez az étel szerintem így magában is hiánytalan, rengeteg vitaminnal ásványi anyaggal van tele, de lehet még hozzá keverni egy kis olívaolajat vagy kókuszolajat.

Igény szerint bővíthetjük rizzsel, kölessel vagy amit már kóstoltatok!

De esetleg néhány kanál joghurttal is lehet dúsítani. Vagy ha már a baba eszik Tojássárgáját azt is keverhetünk hozzá.

Nekem ebből az mennyiségből 2 adag lett, a maradék ment a fagyasztóba későbbre. 🙂

Hűtőben kb. 2-3 napig eláll.

Fagyasztani is nagyon jól lehet akár így komplett főzelékként vagy akár az alapanyagokat külön-külön jégkocka tartóban és később kedvünk szerint keverhetjük akár az arányokat is. 🙂

Szóval itt is csak a fantáziánk szabhat határokat 🙂

Készítsétek el bátran, ha valamit még nem etettek, cseréljétek le olyanra, amit már kóstoltatok, receptjeim inkább inspirációként szolgálnak 🙂

Érdemes körbenézni a weboldalon is https://szilvamag.com/ egyéb inspirációkért a családnak és a babáknak, ha tetszik az oldal kövessétek, vagy a Facebook oldalt is követhetitek, Like-olhatjátok itt https://www.facebook.com/szilvamag.szilva/?ref=page_internal, de ha szeretnétek egy szuper csapathoz is csatlakozni a Facebook csoportban is sok szeretettel várunk mindenkit, ezt itt találhatjátok https://www.facebook.com/groups/616463738564731/ .

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.