Sült lazac avokádó krémmel színes zöldség ágyon

Ugyan csak holnap van Valentin nap, de hátha kedvet kaptok elkészíteni holnapra egy romantikus vacsihoz…

Nekünk nagyon bejött 🙂 A 15 hónapos kis manó is csak úgy habzsolta 🙂

Hozzávalók 2 személyre (ezt, ha többen vagytok lehet növelni természetesen )

250 g Lazac (bőrrel)
8-10 szem Kelbimbó
4 kis szem burgonya
10 db koktél paradicsom
2 nagy marék fagyasztott Zöldbab
2 nagy marék fagyasztott Baby sárgarépa
Só, bors, rozmaring

Sütéshez
30 g vaj
És Olívaolaj
3/4 gerezd fokhagyma

A szószhoz
1 közepes méretű érett avokádó
Citromlé ízlés szerint
Só, bors, egy pici 1/4 gerezd fokhagyma, 1-2 kanál víz a megfelelő állag eléréséhez

Elkészítés

Először vettem egy kisebb tepsit, amibe bele tettem, a megpucolt négybe vágott krumplikat, a Kelbimbót és a paradicsomot, megsóztam, borsoztam, és megszórtam rozmaringgal, majd olívaolaj spray-vel picit befújtam, nem kell sok de jusson mindenhová. És ment a sütőbe 180 fokon 30-35 percre, amíg a krumpli megsül és kap egy kis színt.

Ezalatt elkészítettem az avokádó szószt. Az avokádót meglocsoltam a citromlével, ez fontos, hogy ne barnuljon gyorsan meg, majd jöttek a fűszerek és ép egy pici fokhagymát reszeltem bele, hogy csak picit lehessen érezni benne, majd néhány kanál vízzel egy botmixerrel összeturmixoltam jó alaposan, hogy jó krémes legyen. Ezután félre tettem, amíg minden elkészül.

Fogtam 1 nagyobb és 1 kisebb serpenyőt, és a nagyobba tettem 20 g vajat, majd a másikba tettem a maradék 10 g vajat, mindkét serpenyőbe fújtam még egy kis olívaolajat. A nagyobbik serpenyőbe tettem a Zöldbabot és a Sárgarépát még fagyottan. Megsóztam, borsoztam, szórtam rá egy kis kakukkfűvet alaposan összekevertem és pár percig fedő alatt pároltam.

Addig meg mostam a lazacot és papírtörlővel szárazra töröltem amennyire tudtam, ez a sütés miatt fontos, majd sóztam, borsoztam. A maradék gerezd fokhagymát a vaj és olaj keverékére reszeltem és elkezdtem felforrósítani a serpenyőt, vigyázva hogy még ne égjen a fokhagyma és közepes lángon bőrével lefelé elkezdtem sütni a lazacot.

Itt levettem a zöldségekről a fedőt és pirítottam tovább egy picit…

A lazacot mind a négy oldalán sütöttem néhány percet, vigyázva, hogy átsüljön, de ne száradjon ki.

Remélhetőleg mostanra minden elkészül és már csak a tálalás marad 😉

Készítsétek el, ez egy remek ünneplős étel és egész gyorsan el is készül.

Ebből már olyan baba is ehet, aki eszik darabosat 🙂

Jó étvágyat hozzá!

Érdemes körbenézni a weboldalon is https://szilvamag.com/ egyéb inspirációkért a családnak és a babáknak, ha tetszik az oldal kövessétek.

Nagyon sok szerettettel ajánlom figyelmetekbe a Plum Handmade csodaszép játéktarolóit is, a gyerekszoba egyik legpraktikusabb és mutatósabb darabjai és a gyerekek és felnőttek is imádják őket! Kövessétek a facebookoldalát is ahol értesülhettek minden újdonságról!

HASZNÁLD A SzilvaMag KUPONKÓDOT MEGRENDELÉSNÉL e-mailben, messengeren és 10% KEDVEZMÉNYT KAPSZ!

Facebookon https://www.facebook.com/plumhandmadecrochet/

Instagramon https://www.instagram.com/plumhandmade/

plum.horgoltjatektarolok@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.