20 g Barna rizs
1 db Banán
1 db őszibarack
80-100 g Mangó
1 érett Füge
200 ml Zabtej
Pici fahéj
Elkészítése
A rizst egy szűrőbe jól megmossuk és kb. 2 dl zabtejben megfőzzük. Közben érdemes ránézni ha úgylátjuk elfőtte a zabtejet hamarabb, kicsit lehet pótolni. Nagyjából 25 percig főzzük.
Ez alatt a többi hozzávalót megpucoljuk és feldaraboljuk, turmixgépbe tesszük ici-pici fahéjat szórunk rá, hozzá tesszük a megfőtt barna rizst.
Ezután jó alaposan össze turmixoljuk és már kész is. 🙂
2-3 napig a hűtőben el áll.
Fagyasztva pedig 2-3 hónapig is el tartható, ha nagyobb adagot készítenél, megéri 🙂
Nekem ebből az mennyiségből bő 2 adag lett, a maradékot eltettem másnapra a hűtőbe. 🙂
Érdemes körbenézni a weboldalon is https://szilvamag.com/ egyéb inspirációkért a családnak és a babáknak, ha tetszik az oldal kövessétek, vagy a Facebook oldalt is követhetitek, Like-olhatjátok itt https://www.facebook.com/szilvamag.szilva/?ref=page_internal, de ha szeretnétek egy szuper csapathoz is csatlakozni a Facebook csoportban is sok szeretettel várunk mindenkit, ezt itt találhatjátok https://www.facebook.com/groups/616463738564731/ .
Visszajelzés: Sült gyümölcsök quinoával – SzilvaMag