Hozzávalók
20 g köles
1 db banán
1 db őszibarack
2 db füge
2 dl zabtej
70 g túró
2 ek natúr joghurt
Pici fahéj
Elkészítése
A kölest egy szűrőbe jól megmossuk és kb. 2 dl zabtejben megfőzzük. Közben érdemes ránézni ha úgy látjuk elfőtte a zabtejet hamarabb, kicsit lehet pótolni. Nagyjából 25 percig főzzük.
Ez alatt a többi gyümölcsöt megpucoljuk és feldaraboljuk, turmixgépbe tesszük a túróval és a joghurttal ici-pici fahéjat szórunk rá, hozzá tesszük a megfőtt kölest.
Ezután jó alaposan össze turmixoljuk és már kész is. 🙂
2-3 napig a hűtőben el áll.
Fagyasztva pedig 2-3 hónapig is el tartható, ha nagyobb adagot készítenél, megéri 🙂
Nekem ebből az mennyiségből 2,5 adag lett, 1 adagot rögtön megevett manóka, 1 adag ment a fagyosztóba, és persze a fél adagot én ettem meg. 🙂
Készítsétek el bátran!
Érdemes körbenézni a weboldalon is https://szilvamag.com/ egyéb inspirációkért a családnak és a babáknak, ha tetszik az oldal kövessétek, vagy a Facebook oldalt is követhetitek, Like-olhatjátok itt https://www.facebook.com/szilvamag.szilva/?ref=page_internal, de ha szeretnétek egy szuper csapathoz is csatlakozni a Facebook csoportban is sok szeretettel várunk mindenkit, ezt itt találhatjátok https://www.facebook.com/groups/616463738564731/ .
Visszajelzés: Sült gyümölcsök quinoával – SzilvaMag