Hozzávalók
160 g körüli sárgarépa (megpucolva)
1 kisebb alma (megpucolva kb. 150-200 g)
120 g körüli cukkini (megpucolva)
1 db füge*
20 g vörös lencse
Elkészítése
◦ Megpucoljuk a sárgarépát az almát a cukkinit. Felkockázzuk őket nem kell nagyon apróra, de a sárgarépát érdemes vékonyabbra karikázni, hogy hamarabb megpárolódjon 🙂 és megpároljuk kb. 25-30 perc alatt vagy amíg a répa puhára nem főtt.
◦ Ez alatt a vörös lencsét egy szűrőbe jól megmossuk és kb. 2 dl vízben megfőzzük. Közben érdemes ránézni ha úgy látjuk elfőtte a vizét hamarabb kicsit lehet pótolni. Nagyjából 15 percig főzzük.
◦ Ha elkészültek alaposan össze turmixoljuk őket a meg pucolt fügével és egy kis zabtejjel, de ez lehet anyatej, tápszer, de akár egy kis párolólé, ki mit szeretne és kész is. 🙂
2-3 napig a hűtőben el áll.
Fagyasztva pedig 2-3 hónapig is el tartható, ha nagyobb adagot készítenél, ez nagyon praktikus megoldás így mindig van mihez nyúlni ha kell 🙂
Nekem ebből a mennyiségből 2,5 adag lett (kb. 500 g) és a maradék ment a fagyasztóba. 🙂 Mi csak max. 200 g körül eszünk meg, de vannak babák akik többet szoktak azoknak marad némi tartalék 😉
Érdemes körbenézni a weboldalon is https://szilvamag.com/ egyéb inspirációkért a családnak és a babáknak, ha tetszik az oldal kövessétek, vagy a Facebook oldalt is követhetitek, Like-olhatjátok itt https://www.facebook.com/szilvamag.szilva/?ref=page_internal, de ha szeretnétek egy szuper csapathoz is csatlakozni a Facebook csoportban is sok szeretettel várunk mindenkit, ezt itt találhatjátok https://www.facebook.com/groups/616463738564731/ .
Hozzászóláshoz be kell jelentkezni!