Az előző bejegyzésnél említettem, hogy van egy kedvenc karácsonyi süti receptem, amit minden évben elkészítek, sokszor több adagot is. Mert nagyon szeretjük és így év végén szeretem ezt a sütit ismerősöknek, kollégáknak is megsütni. Mert nem túl nehéz, de igazán karácsonyi hangulatot tud kölcsönözni akar, egy barátnős beszélgetésnek vagy egy munkahelyi meglepinek a kollégáknak, így az év végi hajrában. Most ennek a receptjét is megosztom veletek, remélem elkészítitek ti is!😉
Ez tipikusan az a sütemény, ami nem a szépségéről híres. De cserébe annál finomabb, ízletesebb és mivel könnyen elkészíthető, könnyen szerzett elismerő bókokat is kaphatunk vele, ezért is érdemes másokkal is megosztani. 😊💖
Egyik karácsonykor pedig, gasztro ajándékként adtam, hát annak is nagy sikere volt.😊💖 Beszereztem egy gyönyörű befőttes üveget és szépen mutatósan egymásra pakoltam a száraz hozzávalókat és mellékeltem mellé a receptet is.😊
Az egyszerűsége véget gondoltam azt ki, hogy jól lehet variálni és így készítettem el Zoénak a baba barátabb verzióját, amit az előző bejegyzésben már megosztottam veletek itt. Ezzel a változattal a manókat is szívesen kínáljuk, hogy ne folyton a nagyon cukros sütiket egyék, de mégis valami finom és ízletes sütit kapjanak ők is😊💖
De jöjjenek is a Hozzávalók😉💖
100 g aszalt gyümölcs ki melyiket szereti, az én kedvenc kombinációm a vörösáfonya és a Sárgabarack 😊💖 (ízlés szerint növelhető az adag😊)
70 g vaj
80 g barna nádcukor (ízlés szerint növelhető az adag😊)
30 g méz
2 nagy narancs héja és leve (ez kb 170g)
Ízlés szerint fahéj, almáspite fűszerkeverek, mézeskalács fűszerkeverék (én mindegyikből 1 teáskanál hegyére tettem, de nem kell feltétlen mindegyik😉 ) (összesen 2 g )
20 g kakaópor
1 tojás
300 g liszt
1 tk sütőpor 6 g
1 tk szódabikarbóna 6 g
60 g egész dió (ízlés szerint növelhető az adag😊) (de figyeljünk, hogy picit több narancslé menjen még hozzá😉)
Elkészítése
A legtőbb időt az aszalt gyümölcsök összevágása veszi el, így kezdjük is ezzel😊 Vágjuk kis darabokra az aszalt gyümölcsöket, én a vörösáfonyákat is még el szoktam felezni kb ilyesmi nagyságúra vágom a barackot is!😉 Közben bekapcsoljuk a sütőt is 180 fokra, hogy felmelegedjen mire kész van a tészta. Majd előveszek egy közepes lábast és beleteszem a feldarabolt aszalt gyümölcsöket.
Kimérem a vajat, jöhet hozzá a barna nádcukor és a méz is és ezeket is a gyümölcsökhöz teszem.
Lereszelem a narancsok héját is a lábasba, majd mindkettő levét alaposan kifacsarom és ha a rostokból is jut bele az külön jó. 😊 Végül még a kakaóport is hozzá adom a gyümölcsökhöz.
Ezután fogom a lábast és alacsony hőmérsékleten kicsit összemelegítem az egészet, csakhogy a vaj elolvadjon teljesen, nem forraljuk! Mert mindjárt jön hozzá a tojás is!
Ezalatt kimérjük a lisztet a sütőport, a szódabikarbónát is és kissé összekeverjük. Majd a diót egy uzsonnás zacskóban egy klopfolóval durvára török és ezt is bele forgatjuk a lisztbe. A sütőformát kibélelem sütőpapirral.
Mikor elolvadt a vaj a lábasban és kissé összelangyosodott a gyümölcsös keverék alaposan elkeverünk benne 1 egész tojást és mehet is hozzá a lisztes diós, sütőporos, szódabikarbónás keverék a gyümölcsökhöz!
Jól összekeverjük egy kanállal, fakanállal az egészet és ha teljesen eloszlott a liszt a keverékben már mehet is a sütőpapírral kibélelt gyümölcskenyér formába. Jól eloszlatjuk benne és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 30-35 percre ez sütőtől is függ.
Ha megsült várjunk picit míg meghűl és utána szeleteljük! Ez a legnehezebb 😃💖
Készítsétek el bátran, mi nagyon szeretjük!
Ha sütnél még valamit az ünnepek alatt ezt ajánlom még😉💖
https://szilvamag.com/2017/01/20/twist-kalacs/
Néhány bababarát sütimet pedig ezeken a linkeken találhatsz még, nézz körül hátha találsz még valamit, amit elkészítenél!😉💖
https://szilvamag.com/2016/10/28/baba-barat-almas-csiga/
https://szilvamag.com/2017/07/07/mangos-narancsos-puha-zabkeksz-babaknak/
https://szilvamag.com/2017/04/13/repatorta-picit-maskent-%f0%9f%98%8a/
https://szilvamag.com/2017/02/17/muffin-babaknak/
Jó készülődést nektek is az ünnepekre! Legyen szép napotok!
♥️‼️Nézzétek meg a Plum Handmade Játéktárolókat, kosarakat is! Érdemes követni az oldalt! Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pg/Plum-Handmade-Crochet-449567025558428/posts/?ref=page_internal♥️‼️
Remek ajándék minden alkalomra is!
További információkért keressetek bátran! Elérhetőségek
E-mail cím
plum.horgoltjatektarolok@gmail.com
Facebook oldal
https://www.facebook.com/pg/Plum-Handmade-Crochet-449567025558428/posts/?ref=page_internal
Weboldal
https://szilvamag.com/horgolt-jatektarolok/
Instagram
https://www.instagram.com
Érdemes körbenézni a weboldalon is https://szilvamag.com/ egyéb inspirációkért a családnak és a babáknak, ha tetszik az oldal kövessétek, vagy a Facebook oldalt is követhetitek, Like-olhatjátok itt https://www.facebook.com/szilvamag.szilva/?ref=page_internal, de ha szeretnétek egy szuper babázós csapathoz is csatlakozni a Facebook csoportban is sok szeretettel várunk mindenkit, ezt itt találhatjátok https://www.facebook.com/groups/616463738564731/ .
Visszajelzés: Karácsonyi gyümölcskenyér babáknak – SzilvaMag
Visszajelzés: Ünnepi süti válogatás a családnak és a babáknak – SzilvaMag
Visszajelzés: Ünnepi süti válogatás a családnak és a babáknak😊 – SzilvaMag