Fahéjas tejbezabi Gyümölcs pürével

Sziasztok mára egy gyümölcsös ételt hoztam nektek, remek lehet tízóraira vagy akár uzsonnára is.😊

A zabkorpától sokkal teltebb ízű és laktatóbb lesz. A gyümölcsöket kedvünkre cserélgethetjük akár, de a zabkorpa is cserélhető zabpehelyre, vagy variálható rizzsel, kölessel, quinoával, így rengeteg variáció születhet és még változatos is a manóknak.😊💕

Ebben a kombinációban a mangó miatt 8-9 hó körül ajánlanám inkább, ha még nem kóstoltátok!😊

Hozzávalók

1 db Banán
1/2 Őszibarack
1/2 Körte
80 g Mangó*
20 g Zabkorpa
120 ml Zabtej
Pici fahéj

Elkészítése

A Zabkorpát zabtejben megfőzzük, amíg be nem sűrűsödik, olyan tejbegríz állagot kell kapjunk.

A gyümölcsöket megpucoljuk és feldaraboljuk, turmixgépbe tesszük, ici-pici fahéjat szórunk rá, hozzá tesszük a megfőtt tejbezabit.

Ezután jó alaposan össze turmixoljuk és már kész is. 🙂

2 napig a hűtőben el áll.

Fagyasztva pedig 2-3 hónapig is el tartható, ha nagyobb adagot készítenél. 🙂

Nekem ebből az mennyiségből 2 adag lett, a maradékot másnapra bébiételes üvegbe betettem a hűtőbe. 🙂

Próbáljátok ki ti is bátran!

Legyen nagyon szép napotok!
Érdemes körbenézni a weboldalon is https://szilvamag.com/ egyéb inspirációkért a családnak és a babáknak, ha tetszik az oldal kövessétek, vagy a Facebook oldalt is követhetitek, Like-olhatjátok itt https://www.facebook.com/szilvamag.szilva/?ref=page_internal, de ha szeretnétek egy szuper babázós csapathoz is csatlakozni a Facebook csoportban is sok szeretettel várunk mindenkit, ezt itt találhatjátok https://www.facebook.com/groups/616463738564731/ .

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.