Ez nem csak egy különleges és érdekes étel, de nagyon jó megoldás, ha hirtelen vendég érkezik ebédre és a 2 személyes kis lazacunk kevés lenne, mert így sokkal kiadósabb mennyiséget kapunk és esetleg a vendégeknek is jut vagy a család többi tagjának. 🙂
Már csak azért is érdemes el készíteni, mert csupa jó dologgal van tele, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak ezek a hozzávalók. Így részét képezheti az egészséges és változatos étkezésünknek. Akár fogyókúrázóknak is bátran ajánlom.
Hozzávalók
250 g lazac filé
20 g Quinoa
2 dl zabtej vagy víz
1 szép új hagyma
1/2 marék fodros kel
1/2 marék Baby spenót (vagy csak az egyik vagy csak a másik)
1 tojás
2 ek mustár
1 ek CSICSERIBORSÓLISZT
1 ek Csiamagliszt
Só, bors ízlés szerint
Olívaolaj a sütéshez
Elkészítése
A Quinoát mossuk meg egy szűrőben és tegyük fel főni a zabtejben kb 25 perc.
Ez alatt készítsük elő a többi hozzávalót is. A hagymát a spenótot és a kelt aprítógépben vágjuk össze, majd öntsük egy keverő tálba. Ezután a lazac filét is aprítsuk fel a gépben és ez is mehet a tálba.
Jöhet hozzájuk a tojás, a mustár és a meg főtt Quinoa. Majd keverjük össze az egészet a Csicseriborsóliszttel és a Chiamagliszttel jó alaposan, majd tegyük a hűtőbe pihenni kb 1 órára, hogy a lisztek magukba szívhassák a nedvességet.
Majd formáljunk belőlük tenyérnyi fasírtokat és lapítsuk el egyengessük el a széleit és olívaolajjal kifújt serpenyőben mind két oldalát megpirítjuk.
És tálalhatjuk is! Köretként adhatunk hozzá párolt zöldséget vagy valamilyen zöldség pürét, mi nagyon szeretjük hagymás édesburgonyával.
Nekem ebből a mennyiségből 8 db lett.
Készítsétek el bátran!
Ha tetszik ez a recept oszd meg ismerőseiddel is, és Like-old!
Visszajelzés: Fodros kel – SzilvaMag