Húsvét alkalmából most a répatortát próbáltam kissé babáknak valóbbá alakítani.😊
Ahhoz képest, hogy cukor nélkül készült nagyon finom lett az aszalt gyümölcsök miatt😊 Ha szeretnénk tovább édesíteni, ennek mennyiségét lehet növelni. 😊
De mivel a manók nincsenek alapból hozzászokva a nagyon édes ízekhez, így én úgy gondolom számukra nem okoz gondot, ha nem a mi “szájízünk” szerint van édesítve 😊
Azonban, ha valaki úgy döntene, hogy egy minimális édesítést használna próbáljon minél egészségesebb megoldást választani! 😊
A minimális cukor használatról múltkor már írtam ebben a bejegyzésben 😊French toast & Bundáskenyér babáknak
Hozzávalók
1 tojássárgája
60 g Tönköly fehér liszt
20 g Zabpehelyliszt
1 narancs leve 50-60 ml + héj
80-90 g reszelt sárgarépa
30 g aszalt Sárgabarack
30 g aszalt vörös áfonya
4 g (1tk) Szódabikarbóna
Ízlés szerint fahéj
Ici-pici só ( kis csipet fele 😊)
+ 2-3 evőkanál zabtej vagy ha maradt narancslé
Elkészítés
A vajat a narancslevet+ a héját egy kis lábasba kimérjük. A tűzhelyen össze olvasztjuk és alaposan elkeverjük egy habverővel. Nem forraljuk, csak a vajat olvasztjuk meg!
Kimérjük a liszteket a szódabikarbónát a fahéjat egy tányérba egy kanállal elkeverjük hogy egyenletesen szét oszolhasson a sütőpor.
Itt bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, hogy elő melegedjen!
A vajas keverékhez hozzákeverjük a tojássárgáját, a habverővel ezután az így kapott híg masszához vegyítjük a lisztes keveréket, majd alaposan elkevertük, hogy ne maradjon csomós. Mivel én elég sűrűnek ítéltem ekkor, tettem hozzá kb 3 evőkanál zabtejet, de ha maradt a narancs levéből az is remek a hígításhoz. 😊 Ha jól elkevertük jöhet hozzá a reszelt sárgarépa és az összevágott aszalt gyümölcsök is, ezeket is jó alaposan bele keverjük a masszába😊 végül ki adagoljuk a formákba.
Nekem ebből a mennyiségből 5 db lett.
Majd az elő melegített sütőben megsütjük 20 perc alatt. Az idő a sütőtől is és a muffinok méretétől is függhet.
Remélem kipróbáljátok én úgy gondolom, hogy ilyenkor a csoki tojások helyett egy jó alternatíva lehet😊 de a bolti baba piskótánál, kekszeknél mindenképpen jobb választás, főleg hogy tudjuk mi is van benne 🙂
Jó babázást és sütögetést! Kellemes Húsvétot kívánok Mindenkinek!
Érdemes körbenézni a weboldalon is https://szilvamag.com/ egyéb inspirációkért a családnak és a babáknak, ha tetszik az oldal kövessétek, vagy a Facebook oldalt is követhetitek, Like-olhatjátok itt https://www.facebook.com/szilvamag.szilva/?ref=page_internal, de ha szeretnétek egy szuper csapathoz is csatlakozni a Facebook csoportban is sok szeretettel várunk mindenkit, ezt itt találhatjátok https://www.facebook.com/groups/616463738564731/ .
Visszajelzés: Mangós narancsos puha zabkeksz – Babáknak – SzilvaMag
Visszajelzés: Karácsonyi gyümölcskenyér babáknak – SzilvaMag
Visszajelzés: Karácsonyi diós gyümölcskenyér – SzilvaMag
Visszajelzés: Ünnepi süti válogatás a családnak és a babáknak – SzilvaMag
Visszajelzés: Ünnepi süti válogatás a családnak és a babáknak😊 – SzilvaMag