Almával sült Édesburgonya Sárgarépás Quinoával

Mára a sütőben készítettem el az alapanyagok egy részét. Ez azért is jó mert kissé másabb az ízviláguk is így mint párolva. Így is tudjuk néha változatosabbá tenni a pici ételeit, ez azoknál a babáknál lehet egy jó trükk, akik kevesebb féle ételt esznek meg vagy még csak néhány félét ehetnek 🙂

Hozzávalók

1 közepesen nagy Édesburgonya ( egészben 340 g körül)
2 kisebb Sárgarépa (egészben 120 g körüli)
1 db alma (egészben 170 g körüli)
20 g quinoa
2 dl zabtej

Elkészítése

◦ Az édesburgonyát és az almát sütőtálba tesszük és az előmelegített 250 fokra betesszük kb 25 percre. Esetleg lefedhetjük alufóliával is. Ha megsült, akkor hagyjuk kihűlni legalább annyira, hogy majd megtudjuk fogni.
◦ Eközben megpucoljuk a sárgarépát és vékony fél karikákra vágjuk, ez után a quinoát egy szűrőbe jól megmossuk és kb. 2 dl zabtejben megfőzzük a répával együtt. Közben érdemes ránézni ha úgy látjuk elfőtte a vizét hamarabb kicsit lehet pótolni. Nagyjából 25 percig főzzük, a végére el kell főnie a folyadékot. Főzés közben esetleg fűszerezhetjük kicsit az életkorának megfelelő fűszerekkel, én egy kis örőlt kömény magot tettem hozzá.
◦ Ha minden elkészült az édesburgonyát és az almát megpucoljuk így már nagyon könnyen le jön a héja kézzel is, az almát vágjuk 4 felé és a magházat is vágjuk ki.
◦ Majd tegyünk mindent a turmixgép edényébe és alaposan turmixoljuk össze annyi zabtejjel amennyit fel vesz turmixolás közben. De ez lehet anyatej, tápszer, de akár egy kis víz is, ki mit szeretne és kész is. 🙂
◦ Kiegészítésnek én a fagyasztóból vettem elő 2 kocka pulykamellet, amit előzőleg megpároltam a pároló lével pépesítettem és jégkocka tartóban fagyasztottam, ezt kiolvasztva az aznapi adaghoz tettem.

 
◦ De tetszés szerint tehetünk hozzá bármit még pl. Főtt Tojássárgáját is, ha már eszi a kis manó.

2 napig a hűtőben is el áll.

Fagyasztva pedig 2-3 hónapig is el tartható, ha nagyobb adagot készítenél, megéri 🙂

Nekem ebből az adagból bő 3 adag lett és a maradék ment a fagyasztóba. 🙂

Készítsétek el bátran, ha valamit még nem etettek, cseréljétek le olyanra, amit már kóstoltatok, receptjeim inkább inspirációként szolgálnak 🙂

Érdemes körbenézni a weboldalon is https://szilvamag.com/ egyéb inspirációkért a családnak és a babáknak, ha tetszik az oldal kövessétek, vagy a Facebook oldalt is követhetitek, Like-olhatjátok itt https://www.facebook.com/szilvamag.szilva/?ref=page_internal, de ha szeretnétek egy szuper csapathoz is csatlakozni a Facebook csoportban is sok szeretettel várunk mindenkit, ezt itt találhatjátok https://www.facebook.com/groups/616463738564731/ .

2 thoughts on “Almával sült Édesburgonya Sárgarépás Quinoával

    • Kedves ester19

      Köszönöm jelzésed és valóban fent álló problémám, sajnos egész életemen át elkísér 😦 Egy kezeletlen dislexia tünetei 😦 Igyekeztem használni helyesírás ellenőrző programokat, de ezek szerint ezek se segítettek a problémán 😦 próbálok mást is keresni, hátha találok jobbat 🙂 Elnézésed kérem, ha így zavar, tudom, hogy sokan vannak akiket ez zavar… De megértéseteket kérem ezzel kapcsolatban!

      Még egyszer köszönöm, legyen szép napod!
      Üdvözlettel Szilvia

      Kedvelés

Hozzászólás a(z) easter19 bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .